Aloha, Welcome to the Undefined Chaotic Thing, enjoy reading.
RSS

понеделник, 12 декември 2011 г.

morning glory


Една от онези вечери. Онези, непредвидените, в които трябва да очакваш всичко. В които трябва да изпиташ всичко и да му се насладиш. Понеже то така или иначе ти се случва. От теб зависи дали ще мацнеш гланц по усмихнатите си устни или невярващо ще отваряш все по-широко очи с всяка изминала минута. Мелодиите шементо преминават през теб. Карат тялото ти да танцува. С всяка твоя извивка създаваш картина. Прелъстяваш с движение. Сливаш се с ритъма и светлините. Превземаш пространството. Приковаваш погледите.


Една от онези вечери, в която виждаш всеки. Дори и тези, които никак не очакваш. Попадаш в комични ситуации, над които разливаш смеха си като пяна от шампанско. Взимаш поредна чаша и се усмихваш на цвета на почти бонбонената течност. Краката ти са памук – леки, ефирни, почти нереални. Носят те на някъде. Отвеждат те към някого. Светлините се отразяват в косата ти. Ти си в златна обвивка, която блещука. Танцуваш. Безспирно. До почти пълно изтощение. Телефонът звъни и отговаряш на секундата. Продължаваш към следващото място.
Дъхав въздух и преплитащи се ръце. И погледите, разбира се, погледите, които усещаш по себе си. Чувстваш как те докосват почти. Отваряш клепачи и виждаш зеници, вперени в твоите. Неговите зеници. Красиво е. Като във филм почти.


Една от онези вечери. Без тракане на токчета и пресилена еуфория. Всичко е истинско и реално. Чак не можеш дъх да си поемеш.


И изведнъж потъваш в мъгла. Щастлива, усмихната, музикална, сластна мъгла.


Отваряш очи. Беше четвъртък. Как така се будиш в понеделник? И какво стана с една от онези вечери? Онези, непредвидените, в които трябва да очакваш всичко? Сън ли беше или наистина ти се случи? Отброяваш до десет и ставаш, а стъпалата ти сякаш са от олово. Болят и пулсират, индикирайки ти, че всичко наистина се е случило. Въпрос на време е да го повториш. А дотогава мацваш гланц на усмихнатите си устни и палиш цигара.


Добро утро. 






4 comments:

Анонимен каза...

уникално... като една прекрасна вечер... онази вечер! :)

Plam каза...

Благодаря ти : ))))))

подарявам ти усмивка с гланцирани устни :)

goldie каза...

бях те изпуснала и не те бях чела,днес седнах с чаша кафе,сладки и две пурети пред екрана и зачетох всичко,което бях пропуснала :) резултата е нула сладки,нула глътки кафе и три пурети :) обичам да те чета,хубаво ми става :) благодаря ти! <3

Анонимен каза...

Препрочитам и откривам толкова много различни неща... и се усмихвам, и съм щастлива. Набирам телефона и само казвам "Обичам те", заради една от тези вечери, заради една такава любов...

Публикуване на коментар