Aloha, Welcome to the Undefined Chaotic Thing, enjoy reading.
RSS

понеделник, 11 април 2011 г.

love is in the web


Наскоро ми попадна една мисъл, която ми грабна окото. Love is in the web. Като онази песен, но не съвсем. А истина ли е? Или може би само фикция? Измислят ли си хората, за да прикрият факта, че се отчуждават и не стана ли темата за интернета и неговата способност да отдалечава хората едно тотално и изтъркано като подметка на бални обувки клише?

Оглеждам приятелите си. Различни.Някои дори са пълни противоположности един на друг. И въпреки това всеки един от тях – без значение дали говорим за мъже или жени, е имал поне една връзка, започнала от гоненица между пиксели и екранни усмивки. Отдалечаване? Отчуждение? Да, ама не.

В днешно време всеки бърза на някъде. Тича и спира, само за да хапне нещо, да подреди мислите си за минута-две, да изпуши половин цигара (цялата е само за късметлиите, останалите нямат време) и пак бяга. По задачи. По работа. Заради стрес. Като типични последователи на оруелската „1984” натискаме копчето, индикиращо ни къде сме. За да бъдем открити. От другите, стоящи в нет-а. И това не е отчуждение. Това е улеснение. Понеже бягаме. И трябва да ни стигнат. Понеже тичаме и нямаме време за спиране. Понеже напоследък от толкова много задъхване осъзнаваме, че се храним предимно с любов и каши. Но кашите са гадни, а любовта не тича. Тя ни чака в пикселите и емотиконите. Ако е истинска, я пренасяме в нашето измерение отвъд екрана. Ако ли пък не – натискаме копчето „delete” и refresh-ваме страницата.

Моята каша отдавна изстина. Вкусът й стана стипчив, а и консистенцията й не ми е приятна вече. Затова и предпочетох другата съставка в менюто. Открих я в онова, web-а. Преобразих го в реален 3D образ и вече месеци наред му се радвам. Не мисля, че се отчуждавам. Напротив. Преоткривам онова, което така или иначе ми е направило впечателние под формата на редове, кодове и препратени ми линк-ове.

Преди радиото ми пееше „love is in the air”, но това ми е някак ретро. Love is in the web и в това няма нищо, ама наистина нищо отблъскващо.

Enter. Message Saved.
5 comments:

plamenshopov каза...

просто се оставяме да ни носи течението !

Plam каза...

хеххехехе, или wi-fi връзката ;)

Raya каза...

хей! готин блог!
не знам дали си заинтересована, но другата седмица организираме някаква импровизирана среща на Софийските блогъри;D ако искаш, намери ме във facebook(raya bozhkova) или по email:))

Plam каза...

голямо благодаря и за комплимента, и за поканата :)))))))))))))))

Baby каза...

Ооо, среща на блогъриии!... Може ли и аааз? *мигам невинно и се усмихвам*

Иначе мда, мда, любовта е долна болест, заразява по всякакъв път, дори и оптичен, безжичен и т.н. :-D Друг е въпросът дали винаги е точно "любов" или е нещо друго. ;-)

Публикуване на коментар