Aloha, Welcome to the Undefined Chaotic Thing, enjoy reading.
RSS

четвъртък, 22 април 2010 г.

the mad hatter

Г-н Интелигентен циник винаги знае какво да каже. В точното време. На точното място. На точния човек.

Г-н Интелигентен циник умее да те смайва. Изчел, изгледал, изслушал е де що има качествени неща и от време на време, ей така неволно (или пък нарочно?) пуска по някой друг лаф. Да те провокира? Да види дали си наясно? Или по инерция?

Г-н Интелигентен циник те оставя с впечатлението, че не вярва любовта. За теб той не само никога не е имал доверие в нея, но и я намира за жалка, незаслужаваща внимание емоция.

Г-н Интелигентен циник ми се скара един ден, че съм дискриминирала мъжката част, пишейки само женската гледна точка.

- За мъже пишеш ли?
- Ами искам и за мъже, но те повече ми бягат и не ми разказват достатъчно. А някак си да напиша само Х спа с У и после не й звънна, не ми е достатъчно интересно.
-Пиши за Х, който сбъдва мечтата си да бъде с детската си любов, но му излиза солено. - все пак Г-н Интелигентен циник винаги знае какво да каже, за да те провокира. Той ти дава малко информация и те кара да се ровиш. Предизвиква те, да помислиш малко и да разбереш защо точно е станал циник... за интелигентността не мога нищико да кажа, тя май е вродено качество, а не придобито. Поне така е в случая на въпросния господин.


Цинизмът отсъства


Г-н Интелигентен циник някога бил само г-н Интелигентен. Имал си момиче и "той е бил влюбен в нея. Тя не го е знаела". Защо? Защото "били деца и просто се поразделили."
Г-н Интелигентен се засича с девойчето след време. "Той е толкова упорит, че за месец-два я печели....Обаждания, смс-и, кина, театри, вечери..." Както вече знаем, г-н Интелигентен (по настоящем) циник е изчел, изгледал, изслушал де що има качествени неща.

Но г-н Интелигентен (още не) циник не знаел едно простичко правило - ако не провокираш достатъчно едно момиче, то се отегчава. Независимо, че си интересен, галантен, мъжкар. Трябва да има игра, гоненица, интрига.
"Раздяла след 6-7 месеца. Не се вижсат 2-3. После пак абсурдни отношения. Де факто - заедно, де юре - не. "


Цинизмът започва


Г-н Интелигентен се обвинява, че е глупак, да й позволява приливно-отливните привички. Няколко пъти й казва, да не го търси, защото му е трудно, да я забрави. Има периоди, в които се виждат по-често и тогава се тормози, че не може да я забрави. А тя, като типична жена, му повтаря, че не иска да го загуби. Това започва да му пречи на следващите връзки.


Цинизмът вече е факт


Г-н Интелигентен циник не мисли, че любовта е отживелица. Просто не говори за нея пред всички. Не вече. "Те хората се намират и се губят в превода". За него взаимоотношенията са двупосочни.

- Като игра на пинг-понг? - питам аз, радвайки се сама на себе си за хубавото сравнение.
-Не бих го нарекъл пинг-понг точно.
-Ами какво? - повдигам вежди, неочавайки отговор по-оригинален от моето предположение.
- Просто не можеш да се ебаваш с чуждите чувства - отговаря простичко и замлъква. Само минути по-късно репликата му е достатъчна, за да затвърди още по-силно и ярко новопридобитото му име - Нещо неизбежно е. Като увисването на циците....и на други работи.


Извод за ненапреднали


Мили момичета, г-н Интелигентен циник не е един единствен. Около вас има поне един такъв. Друг въпрос е, че не разкрива, как някога е бил емоционално момче, което обича безпрекословно. Затова - с тях нежно. С търпение. Спокойно. И с усмивка. Иначе, както сам го казва, "не важи".


6 comments:

Barney Stinson каза...

owned!

Plam каза...

хехехех, нима? :)

goldie каза...

absofuckinlutly great ♥

Plam каза...

absofuckinlutly ти благодаря

Bla каза...

сти'а с тва fuck ве, циници

Plam каза...

къде, Bla , в целия ми блог за циника откри дори един път думичката fuck?
да, има го на коментар, но за текста?

Публикуване на коментар