Aloha, Welcome to the Undefined Chaotic Thing, enjoy reading.
RSS

понеделник, 5 юли 2010 г.

Blah blah blah

През последните седмици се сблъсках с толкова объркани хора с изключително нереални представи за това какво точно да кажат или направят при първа (или поредна) среща. В началото бях повече от стъписана. Признаци на стъписаност: ококорени очи, паднало чене, безмълвие. След като обаче се свестих, бързо-бързо стигнах до заключението, че напоследък някои индивиди просто не знаят КАК да я ираят тази „игра”. Затова след купища горчив личен опит и запитване до най-близките, мисля, че нагледно мога да систематизирам няколко неща, които всеки себеуважаващ се (а и девойкоуважаващ) субект да НЕ прави или да се придържа:


Наръчник на некадърния сваляч:

1. Не питай „каква музика слушаш”. Този въпрос беше актуален някъде около шести клас. Сега е демоде. Също като плакатите по стените и цветните ароматизирани листчета.
2. Ако по някаква случайност си генен инженер, за Бога, не говори колко време „издържат сперматозоидите след изнасилване”. Плашещо е някак си. Особено когато още дори не сме ти запомнили името.
3. Колкото и мускули да имаш, не слагай бял прилепнал потник. Никога! Мускулите се виждат с просто око и без това модно фиаско.
4. Спести ни въпроса „Къде излизаш принципно?”. На това запитване отговорът ни, искреният такъв, би бил нещо от сорта на „Ъъъъъъ...по улиците, пич”.
5. Ако тръгва да вали и си на първа среща с момиче, знай къде я водиш. Не познавам дама, която да обича безцелното лутане с полунепознат между дъждовните капки.
6. Какво работим е просто факт, не тема на цял разговор. Прекарваме средно по 8 часа на ден в работа и не е нормално да пропилеем още два отгоре в разговори за нея. Има толкова други теми – просто избери една.
7. Когато жена ти каже, че е заета и не ти се обажда, дай й време. Не я заливай с по 10 обаждания и средно 5 смс-а дневно...и на двата телефона. Малко е стряскащо.
8. Ако работиш с коли, не ни занимавай с подробности. За повечето от нас те се делят на малка, средна, голяма, червена, бяла, сребърна, зелена, черна.
9. Ако попиташ „Какво ще пиеш?”, плати питието, а не го пиши на нейната сметка. Някак си тъпо е. И скръндзаво.
10. На темата с напитките – „Ще пиеш ли една бира?” звучи все едно ние нямаме право на глас. Вместо това остави момичето с-а-м-о да си избере дали да пие хмелната течност или нещо друго. В противен случай – просто не питай нищо.
11. Научи се да танцуваш. Сериозно. Ужасяващо е партньорът ти да се гърчи като в епилептичен припадък срещу теб...но със сладострастен поглед за разкош.
12. Да, знаем, че има Световно първенство. Наясно сме, че „светът е футбол”. Но да ни занимаваш и говориш за различни ритнитопковци е толкова абсурдно, колкото и ние да почнем да обсъждаме с теб множеството нюанси на лаковете за нокти.
13. Ако нямаш кола и каниш дама на купон в далечен квартал, вземи такси. Не е много ок да сменяме два тролея и един автобус за парти на непознати...при това на висок ток!
14. Ако си над 25, намери куража, силите и волята, да се изнесеш най-после от Студентски град. Общежитията за забавни, когато си на 19-20, но после ъндърграундът идва в повече.
15. На първа среща, моля, м-о-л-я, не ни спретвай график с това кога, къде, как ще се виждаме, колко секс ще правим седмично и какви целувки обичаш. На подобно поведение отговорът ни е „Довиждане!”
16.Искам да те чукам” звучи секси единствено в порно филм. При това само на вас. На нас не ни е нито секси, нито ни ласкае. Камо ли пък да ни предразполага. Факт!
17. Реплики от рода на „Е, тебе те заплювам тая вечер, да си с мене! Край, заплюта си!” нито ще те направят по-интересен, нито ще ни привлекат. Никой не обича да е „заплют”. Прекалено много слюнкоотделяне за разговор между непознати е.
18. Когато излизаме на първа среща, нормално е да се постараем да изглеждаме прилично. Най-малкото В-И-Е самите очаквате това от момичето срещу вас. Така че изказвания като „Мале, ти как си се барнала - да не си мислиш,че ще те водя на лукс някъде” ни идват в повече. И не, не са комплимент, пък бил той и завоалиран.
19. Спри с приликите и разликите между нас и твои познати/известни личности/роднини. Някои сравнения са просто абсурдни и не водят до нищо положително..... за теб. Простичък и нагледен пример: „Мисля, че имам проблем. Адски много приличаш на братовчедка ми, а това дето искам да го направя с тебе, не трябва да се случва между роднини”. На това реакцията ни ще е или абсолютно игнориране с повдигната вежда, или бързо „изпаряване” от въпросния псевдо-роднина.
20. И накрая: Ако след среща не мислиш да контактуваш с момичето, ама така наистина никога повече да не я виждаш, по-дяволите, не я целувай за довиждане по устните!!!

22 comments:

lazarica каза...

Мило мое момиче,
целият наръчник си е просто една 90 % - ва извадка от мъжкото съсловие.Имам още няколко предложения :
1. Защо мъжете решават, че след употреба на N -на брой питиета, трябва да ни интегрират в бившата си връзка, където жената му мамата-знаеш какво, защото не го разбирала.Ми Говорете бе Господа, устата е дадена за това.
2.Защо винаги е по - важно риболов, игра на карти или зяпане тъпо на хорари, от колкото да направиш нещо щуро..не това незначи да се изплюеш през прозореца, уригваш или други изблици на ВИСОКО ВЪЗПИТАНИЕ.
3.Изненада,това не е да заведеш някой на място пълно само с твои познати, не е и да направиш нещо което теб те вълнува.Слушайте жените, те винаги намекват какво харесват.

Анонимен каза...

Последните проучвания показват, че типа мъже, които жената харесва, зависи от менструалния й цикъл.
Например - по време на овулация жените харесват мъже със здрава физика и добре подчертани вторични полови белези, докато по време на менструация жените предпочитат мъжете обляни с бензин и запалени, с ножица забита в слепоочието и стик ...за крикет в задника...

Анонимен каза...

супер забавен материал :) но все пак да си сваляч не е вродено на всеки ако може на всяка точка от горния списък авторката да даде една 'правилна' алтернатива :)така де, да е градивна критиката

Plam каза...

Лазарица, дам. нещата, които изброи са напълно точни и коректни допълнения към вече написаното. Това с бившите е мега дразнещо. Все пак не ни трябва чужд багаж и то от самото начало. Така че поне в първите срещи, ако може, без куфарите с отминали емоции. а за изненадите и спонтанността - доста хора са се впуснали в едно бавно вегетиране и всичко, което е леко встрани от нормата, им се струва зверски нетипично, нереално, немислимо. Което е жалко. Единствено, когато се отдадеш на импулса, можеш да откриеш себе си и неподозирани дори за теб самия твои страни. Пък и точно в онова, непредвиденото, се крие очарование, една нотка, която те отличава от "стадото" и те прави ....хммм.... приятен за контактуване. пък и за други неща ;)


Анонимно ми човеченце, много тъжно, но факт. Ние жените също сме от типа "луд за връзване". ама...биология, какво да правиш ;)

Втори анонимни другарю, радвам се, че те разсмях. Това е и идеята. Не съм някакъв гуру на тема връзки и сексуални взаимоотношения, че да давам алтернативни варианти. Просто в последно време се наситих (близките ми - също) на абсурдни опити за привличане на женското внимание. Е, вниманието определено беше привлечено, но не в посоката, която "подателят" е искал първоначално. и тук е тъжното и смешното - подходът на някой хора наистина стъписва. Но пък е и извор на вдъхновение за такива постове, които, надявам се, са разсмяли и други, както е станало с теб :)

Анонимен каза...

hm далеч не си ме разсмяла, а и надали точно това ти е била целта. даже част от списъка се отнася и до мен. но понякога е много трудно да си 'приятна компания' когато от отсрещната страна не получаваш никаква помощ ;)

Анонимен каза...

btw 'it's a girlie attitude in a so girlie kinda --->wolrd<--' Shouldn't it be 'world'? ;)

Plam каза...

wolrd<----- поправено ;)

Анонимен каза...

направо се почувствах полезен ;)

Unknown каза...

На мен ми хареса всичко. Често и аз говоря за тези и за още други теми... Най-често ми се случва да не знам къде отиваме :))) Да решавам в движение което доста пъти се оказва грешният вариант. За съжаление при първа среща и вие жените също допускате същите грешки :))) Не точно същите, но подобни.

Анонимен каза...

Че тъпаците в днешно време са мнозинство - спор няма, но статийката ми е малко като наръчник... "необходими задължителни условия по процеса за впечатляване на една жена" Автор: Жена ! А после къде бил естественият мъж, къде била спонтанността и т.н. Дами, и на вас ви е ясно че със списъци нищо не се получава - просто и вие не знаете какво искате и не се придържате към правила (освен ако не са във ваша полза) ! Със статийката съм съгласен, само че тя обхваща към 0,5% от всичко, така че успех с дописването!

Анонимен каза...

С всичко се съгласих, само че не мога да повярвам и да си представя даже, че наистина 90% имат такъв начин на държание и т.н. Искрено се надявам да не е така.. в противен случай почвам да се надувам от утре хахахах :D

Поздрави,
Ан(др)онимен

Анонимен каза...

Интересно ми е, че поставяш мъжете и жените в някакви строги рамки. "Какво харесват жените" отдавна е широко дефинирана променлива. Познавам доста жени (вкл. и аз) които сами подхващат темите за футбол и коли, защото разбират и от двете, пият бира в лъскави заведения, не защото не обичат коктейли, а просто днес това им се пие. И въпросът "Къде излизаш принципно?" е много правилен, защото се случва приятели да те заведат на ново и необичайно място, на което толкова да ти доскучае, че започваш да се запознаваш с нови хора просто за да убиеш тъпото време.
Интересно ми е как ли изглежда "наръчник на кадърния сваляч" :)

Анонимен каза...

Наръчник на кадърния сваляч не очаквай. ;-) Обикновено кадърен сваляч за такива дами няма, защото всички свалячи /мъже/ имат недостатъци и нито един не е достатъчно кадърен, че да заплени такива изтънчени създания. :-) ;-)

Анонимен каза...

Много обичам да пия бира в парка... Много обичам и ентусиазма на някой мъж, с който се опитва да ми обясни какво точно е засада и защо отмениха гола на Англия, точно докато си пия бирата в парка... Лицемерни натегачи и излъскани свалячи не вървят вече!
И понякога е много романтично да ходиш между капките, които накъдрят изправената коса. Нали за спонтанност говорехме?
:)

Plam каза...

много ми е шантаво колко сериозно се прие това изброяване на разни изцепки при свалки. Това не е някакъв мой опит да напиша нещо от сорта на "20-те правила", които мъжът трябва да следва стриктно, за да е с дадена дама. Просто изреждане на изказвания и решения, които в конкретната ситуация не са довели до нищо положително.
Нещо като вечното клише:
-Боли ли?
-ъъъъ..... от кое?
-От това, когато падна от Рая, ангелче


ей такива неща. иначе да, и аз обожавам да пия биричка на пейка пред Народния, примерно. ментата в пластмасова чаша има по-разкошен вкус и понякога ентусиазмът, с който даден индивид от мъжки пол разказва за мача снощи, е наистина очарователен. Всичко си зависи от ситуацията.
И не, няма "Наръчник на кадърния сваляч". не мисля и че ще проима. Защото никой не е кадърен или некадърен. всички си имаме недостатъци - въпросът е как ще ги разкрием на отсрещния. Защото именно те, онези наши страни, които уж малко ни куцат, всъщност са ни чарът. Всичко е чисто и просто въпрос на гледна точка и подход.

Анонимен каза...

напълно съгласна. това не е някакъв сериозен наръчник, а чисто и просто изреждане. при това, забавно. аз лично се смях. и мисля,че всеки, който го приема твърде сериозно, не осъзнава тънката истина, че това е блог - а не първи том по семейна психология.... примерно ;)

La donan e mobile каза...

Защо всички се хващат за думата наръчник? Това са просто забавни случки. И в какви рамки са сложени мъжете и жените не разбрах? Авторката на този пост е последният рамикаран човек, за когото бих се сетила. И е доста спонтанна. Просто има някои неща, които прави отсрещния на първа среща, с което те отлазва да му се обадиш. Точка. Може със следващата мацка нещата да са ОК при него.

أمل каза...

ахахахах забавно, много забавно :)))

Анонимен каза...

Всъщност е жалко!?
Поствайки подобен материал, подозирам силно вярваш в голяма част от съдържанието му. Най-неприятното е, че това е интересна, дори подбрана компилация от клишета, които са добре дошли по-скоро за запълване на блога като такъв, отколкото да изразят някаква позиция. Но приемам, че клишетата (за които вече стана на въпрос) са ти присърце.
В този ред на мисли, обръщам внимание на факта, че самия пост е едно изтъркано клише, зад което не се крие нищо особено и впечатляващо.. - не прави това, не прави онова, не питай или казвай еди си кое - за кого има значение това - за Вас? А кои сте 'вие' - сборна формация фръцли? Или група девойки минали през какво ли не, отсявани, пресявани?
Ползвай си блога подобаващо, без да се излагаш споделяйки тези бедни душевни терзания.
И да - Анонимен, за да не правиш драми.
И още нещо - извинявай за 'ти', но топика е толкова семпъл, че обръщение 'вие' ще се набие на очи.

Plam каза...

Анонимен,

първо благодаря за коментара. Независимо дали е негативна или позитивна, критиката винаги ме е радвала. Най-малкото, защото означава, че някой е седнал пред екрана и е отделил от времето си, за да изрази някаква позиция, мисъл, мнение.
Такаааа, а относно съдържанието му - хора всякакви. Някой го намират за забавно, други, подобно на теб, се възмущават от написаното. Както и за някои това е просто изброяване на някои (поне за мен) доста непохватни и клиширани изрази и фрази, а за други - жалък опит за "наръчник". Хех, забавно, че то дори използването на думата "наръчник" не е със сериозна цел.
За сборната формация от фръцли дори не мисля да се захващам. Не за друго, но просто ми е забаво как хората, като прочетат нещо такова, веднагически лепват етикета "кифла", "фръцла", "голямата претенция". Явно всички имаме нужда да етикетизираме нещата. Природа човешка или както написах по-горе, хора - всякакви ;)

И спокойно, винаги съм предпочитала "ти" формата. Не за друго, но тук така или иначе всички се крием зад аватарите и екранните си псевдоними - не мисля, че Вие формата е чак толкова удачна.

Усмихнат ден,


П.

Анонимен каза...

Ако бяхме еднакви, нямаше да е интригуващо, нали?
Частта със сядането пред монитора и клавиатурата е леко неоснователна, защото консуматори с потенциал на път и без път. По-скоро го приеми по този начин - в даден момент и на най-тихия и кротък читател му иде да излее възмущението си...
Колкото до 'кифлите' и 'фръцлите' - събереш ли сили да се захванеш с подобен отделен пост, с безкраен интерес ще чета, а защо не и коментирам. И за да изпреваря емоциите ти - не те предизвиквам и т.н. Истински интересна ми е тази забавна позиция, която имаш по повод хората лепващи етикети насам/натам за щяло и нещяло.
С 'ти' формата сме вече наясно и не ми остава нищо друго, освен да ти пожелая и аз усмихнат ден, макар и леко мрачен.

RoneY каза...

Bih kazal 4e ima pove4e za maja ot kolkoto kak da svalqh

Не всеки е роденс тази дарба ;)

Публикуване на коментар