Aloha, Welcome to the Undefined Chaotic Thing, enjoy reading.
RSS

понеделник, 26 октомври 2009 г.

chocoholicНаскоро имах разговор с една доста интересна девойка. Казвам "интересна", защото на пръв поглед абсолютно всичко при нея е под пълен контрол и в тотална хармония. Работата й е динамична. Приятелският кръг - сплотен и шарен. Приятелят й я обожава. Обаче...обаче под това привидно съвършенство тя някак все усеща, че нещо й липсва.
Та преди дни седнахме с въпросната госпожица на следобедно капучино с пухкава пяна и щипка канела. Попитах я, понеже историята й е доста интересна, дали би възразила да я поизползвам малко, разбира се, без да споменавам конкретни имена, дати и други издайнически детайли. Ето какво ми разказа тя, след като се съгласи, опустошавайки капучиното и няколко тънки цигари:
" Не че се оплаквам, скъпа. Знам, че е абсурдно да се оплаквам. Все пак имам иделния живот. Обаче, нещо все не е точно, както го искам. Затова и от време на време стъпвам леко встрани. Независимо дали говорим тук за работата ми, за приятелите или..хех...за любовните ми трепети. Просто, разбираш ли, когато имаш всичко, пак може да искаш още. Не е задължително то да е дори по-добро от това, което така или иначе притежаваш. Въпросът е, че разнообразието и сремежът към него са по-силни, мила. По-силни са от каквото и да било друго - казвайки това, тя запали поредна цигара и ме изгледа през дима на първата дръпка - Обичам приятеля си. Наистина. След толкова много неуспешни връзки, най-после срещнах човек, който напълно отговаря на критериите ми, без това да е в комплект с негативи. Абсолютния господин Съвършен е! Но това, дори и това, не ме спира. Виж сега, не че нещо липсва. Просто с другия,онзи, забранения, е различно. Аз съм различна и тази моя различна версия ми харесва. Възбуждам се от самата себе си, ако това е възможно..."
Тук тя няправи огромна пауза, облизвайки лъжица пухкава млечно-канелена пяна.
"Затова и от време на време изневерявам. Просто да се разнообразя от еднотипната хармония, в която съм се оплела. Скучно е, да ти е съвършено, повярвай ми. Изневерите за мен са...като...като... - започна да се оглежда тя, търсейки точното сравнение. И тогава получи леко момичешко прозрение - като шоколада! Ако го похапваш редовно, ще се случат две доста неприятни неща - ще спреш да се наслажаваш на вкуса му и след време неизбежно ще качиш килца. Затова и трябва с него да се действа умерено, с мярка. Все пак е божествено веднъж-два пъти в месеца да се натъпчеш до насита с шоколад, нали? Е, това правя и аз. Щоколадопреяждам веднъж месечно. Проблемът е, че той, моят шоколад май почва да хлътва. И оттам - спира да ми е труднодостъпен. Смешно, нали, мила? Ако ти бягат, ги искаш. Кацнат ли ти на рамото, ти почваш да бягаш. Е, така съм аз с моя месечен шоколадов забранен плод. Той просто почна да ми е твърде достъпен. И тръпката я улавям, че се губи вече. Затова и се оглеждам за нещо ново. Не, не ме разбирай по неправилния начин, нямам и най-малка умисъл да късам с приятеля си. Просто искам от време на време да му изневерявам...и да се натъпча, колкото душа ми иска с нещо забранено...което да е различно от това, с което от месеци разнообразявам съвършената си скука..."

Не знам дали я разбрах напълно. Не знам дали има някой, който може да стори това. Не съм убедена, че и тя се разбира изцяло. Това, в което съм убедена със сигурност след този разговор е, че няма сто-процентова задоволеност. Може би така сме устроени. Да търсим. Да преследваме. Да надскачаме себе си и това, което по право ни се полага. А причини има много. Някои го наричат разнообразие. Други - крива от нормата. Трети - чиста доза любопитсво. А едни определени хора са измислили дори и своя собствена лична метафора, която май най-точно го описва - ежемесечна доза чист, фин шоколад.

6 comments:

Mariya каза...

Absolutno e taka... Syglasna sym s vyprosnata dama i az samata sym go pravila dostatychno pyti po syshtata prichina :)

Plam каза...

Vyprosyt e da znaesh koga da spresh s shokoladopreqjdaneto, za da ne ti se lepnat nenujni "kilca"
pone tova sochi skromnoto mi prouchvane sred poznati i nepoznati lica po temata

Dani каза...

Аз нали може да си кажа мненийцето.. Като така доста моногамно изразена личност пък съм леко издразнена с лекотата, с която говори преяждащата с шоколад по темата. И то не това, или пък онова момиче.. Тя е архетип.. Дори да се изкушиш някой път, дори да стъпиш встрани, срамувай се после и то пред себе си. Не търси ново. Защото това за мен е чиста проява на лош вкус. И интересен подбор на думи е, че се "тъпче" (с шоколад) два-три пъти месечно.

Plam каза...

Здрасти, Дани.
много ти благодаря за мнението. Както съм казвала неведнъж, радвам се, когато прочета критика и разсъждения (независимо дали са позитивни или с негативен оттенък) относно различните истории тук.
Знаеш ли, аз също се изненадвам на лекотата, с която някои хора разказват дори и най-тъмните си тайни и преживявани. Но както е казал не помня точно кой, хора всякакви.
Тук просто представям различни случки с истинските, използвани от разказвачите, думи, които, ако ги събереш и сглобиш една в друга, може би ще откриеш една доста интересна (да, на моменти дори нелицеприятна, но в други - изненадващо умилителна) извадка на момичетата/жени на 20 и няколко.
Много ти благодаря отново за коментара. Всяко мнение значи наистина много за мен.

Поздрави,

Плам

Dani каза...

Ей, Плам! За сглобките, които правиш и дума да не става, откакто написах коментара, до сега (вече колко-два часа) не съм спряла да чета писанията ти и да слушам музиката наред. И се забавлявам просто невероятно, аз много си падам по момичешки продукти и продукти за момиченца, и за блог-а прoсто респект! Страхотно си го 'сглобила'. И се смях от сърце, и както виждаш се и нервих от сърце, така че определено мога да заявя, че извади от мен всякакви емоции :o) Отделно и всичката музика, която ми предлагаш, която хубаво уплътнява емоциите, просто искрено искрено е ненадминат, уцели вкуса ми.
А иначе горната тема абсолютно има място в момичешкия сборник, не за първи път и аз я коментирам, размишлявам върху нея. Не е и толкова просто и черно и бяло, да се отсъжда строго. Но аз като една върла защитничка на романтиката и любовта се устремих словесно срещу всеки, дръзнал да ги цапа, макар и с шоколад :o) Дано не съм прозвучала грубо, или засегнала някого, аз така просто разпалено си коментирам, надявам се може.
И пак казвам, не е толкова лесно да се ортеди кой прав и кой още по. В момента съм на хубаво място, от което лесно упреквам изкушените от шоколада. Ама и аз преди мнооого много време припарих до него, докато бях обвързана с една диета. Ама не ми се отразяваше никак добре тая диета, и понеже не можех да и разбия шоколада в главата, го изядох. А диетата от своя страна и тя си похапнала шоколад, та в крайна сметка най-рационалното стана и не съм вече на тая диета :o)
Но все пак казвам, нека си ядем домашните шоколади, да ги гарнираме както си щем, за да не ни отегчават. А ако вече ни тровят, сменяме марката, а не да се 'тъпчем' едновременно и с тях и с купешки.
Много стана Пламии, извинявай, бърборица съм си! :o)
Айде аз ще си четкам и коментиркам тук там. :)))И пак моля да съм извинена ако нещо повече съм казала. бай баай

Plam каза...

"Ама не ми се отразяваше никак добре тая диета, и понеже не можех да и разбия шоколада в главата, го изядох. А диетата от своя страна и тя си похапнала шоколад, та в крайна сметка най-рационалното стана и не съм вече на тая диета :o)
Но все пак казвам, нека си ядем домашните шоколади, да ги гарнираме както си щем, за да не ни отегчават. А ако вече ни тровят, сменяме марката, а не да се 'тъпчем' едновременно и с тях и с купешки. " <----- адски любимо!!!! :)

и не, не си прозвучала грубо. Просто изразяваш себе си и своята гледна точка. А аз, от своя страна, 100%-ово адмирирам това.
Благодаря ти, че сподели и опит, и мнение. Беше ми повече от приятно да ти чета размислите и "бърборивия" монолог. Надявам се, да продължиш да слушаш музиките и да изказваш мислите си, ако успея отново да те провокирам ;)


П.

Публикуване на коментар